Van egy
hasznos tipped?

Főzzünk rusztikusan! – A fantasztikus beépített konyháról

Az épített konyhák világában fogunk kalauzolni! Ennek az „építészeti” stílusnak számos fő jellemzője akad. Ezt a fajta építészeti formavilágot a modern korokban közkedvelt stílusokra is ráhúzhatnánk.

Keret Főzzünk rusztikusan! – A fantasztikus beépített konyháról

Mediterrán forma

Első és legfontosabb jellemzője a közkedvelt beépített konyhának, hogy a benne elhelyezett bútorok alapanyaga csak is kizárólag téglából vagy kőből van kirakva! Ezek adják meg tipikusan rusztikus és összetéveszthetetlen jellegét más konyhákkal szemben. Nyitott polcok, apró szekrények, kisebb bútorok kerülhetnek benne elhelyezésre. Ezek ajtói a legnagyobb többségben pácolt vagy szándékosan pácolatlan fa alapanyagokból készülnek. Azonban túlnyomórészt nem helyeznek el rajtuk feleslegesen ajtókat, hiszen a lényeg, hogy igenis szem előtt legyenek a csorba kis pöttyös bögrék, és a nagymamától kapott virágmintás tányérok is.

Tarka-barka építőkövek

A munkapultokat, különböző munkafelületeket is természetesen a stílusnak megfelelően általában fából vagy csempéből készítik és helyezik el a beépített konyhában. Itt azonban már javában el lehet rugaszkodni gondolatban a régen bevált fehér csempék világától! Bátran választhatunk színes és vidám építőköveket. Nem szükséges, hogy az egész konyha munka felületét ezek tegyék ki, mégis fontos az összkép tekintetében. Javarészt csak kisebb sarkokban, esetlegesen padló felületek egy részén alakítanak ki ilyen felületeket.

Levendulacsokor

Igazán kiélhetjük lakberendezői vágyainkat egy ilyen konyha tervezése során. Régebbi korokban készült fekete-fehér képekkel, antik vázákkal, esetlegesen néhány precízen elhelyezett kockás kis díszpárnával a kandalló párkányon önmagunk képére formázhatjuk a helyiséget. Színes kovácsoltvas kiegészítőket, fogantyúk sokaságát, levendulacsokrokat aggathatunk a falakra, ennél a konyhánál nincsen végső határ! Természetesen azért érdemes odafigyelni arra, hogy a jó ízlés keretein belül maradjunk.

Önmagunk szigete

A beépített konyhában kisebb szigeteket is kialakíthatunk. Bátran engedjük el a fantáziánkat! Nem feltétlenül kell a fallal pontosan derékszögben álló bútorok elhelyezéséhez ragaszkodni! Különböző kis „szigeteket” alakíthatunk ki egy-egy sarokban, de akár a konyha kellős közepén is! Nem kell mindent szorosan a fal mellé állítani, mint a katonaságnál!

Attól függetlenül, ha valaki ilyen családias, meleg konyháról álmodik, számoljon azzal, hogy a kivitelezés során bizony minden energiáját bele kell adnia a kivitelezésbe! Gondos tervezéssel és odafigyeléssel azonban kialakíthatunk magunknak egy olyan kis szigetet, ahol minden nap nyugodt körülmények között, szeretetben költhetjük el a családi vacsorát.
Ha minden vágya egy ilyen beépített konyha, vágjon bele bátran a tervezésbe! Higgye el, Ön is megérdemli, hogy megtalálja a saját szigetét!

Weboldal címe: www.jovan-holczer-kertikonyha.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.