Van egy
hasznos tipped?

Főzzünk rusztikusan! – A fantasztikus beépített konyháról

Az épített konyhák világában fogunk kalauzolni! Ennek az „építészeti” stílusnak számos fő jellemzője akad. Ezt a fajta építészeti formavilágot a modern korokban közkedvelt stílusokra is ráhúzhatnánk.

Keret Főzzünk rusztikusan! – A fantasztikus beépített konyháról

Mediterrán forma

Első és legfontosabb jellemzője a közkedvelt beépített konyhának, hogy a benne elhelyezett bútorok alapanyaga csak is kizárólag téglából vagy kőből van kirakva! Ezek adják meg tipikusan rusztikus és összetéveszthetetlen jellegét más konyhákkal szemben. Nyitott polcok, apró szekrények, kisebb bútorok kerülhetnek benne elhelyezésre. Ezek ajtói a legnagyobb többségben pácolt vagy szándékosan pácolatlan fa alapanyagokból készülnek. Azonban túlnyomórészt nem helyeznek el rajtuk feleslegesen ajtókat, hiszen a lényeg, hogy igenis szem előtt legyenek a csorba kis pöttyös bögrék, és a nagymamától kapott virágmintás tányérok is.

Tarka-barka építőkövek

A munkapultokat, különböző munkafelületeket is természetesen a stílusnak megfelelően általában fából vagy csempéből készítik és helyezik el a beépített konyhában. Itt azonban már javában el lehet rugaszkodni gondolatban a régen bevált fehér csempék világától! Bátran választhatunk színes és vidám építőköveket. Nem szükséges, hogy az egész konyha munka felületét ezek tegyék ki, mégis fontos az összkép tekintetében. Javarészt csak kisebb sarkokban, esetlegesen padló felületek egy részén alakítanak ki ilyen felületeket.

Levendulacsokor

Igazán kiélhetjük lakberendezői vágyainkat egy ilyen konyha tervezése során. Régebbi korokban készült fekete-fehér képekkel, antik vázákkal, esetlegesen néhány precízen elhelyezett kockás kis díszpárnával a kandalló párkányon önmagunk képére formázhatjuk a helyiséget. Színes kovácsoltvas kiegészítőket, fogantyúk sokaságát, levendulacsokrokat aggathatunk a falakra, ennél a konyhánál nincsen végső határ! Természetesen azért érdemes odafigyelni arra, hogy a jó ízlés keretein belül maradjunk.

Önmagunk szigete

A beépített konyhában kisebb szigeteket is kialakíthatunk. Bátran engedjük el a fantáziánkat! Nem feltétlenül kell a fallal pontosan derékszögben álló bútorok elhelyezéséhez ragaszkodni! Különböző kis „szigeteket” alakíthatunk ki egy-egy sarokban, de akár a konyha kellős közepén is! Nem kell mindent szorosan a fal mellé állítani, mint a katonaságnál!

Attól függetlenül, ha valaki ilyen családias, meleg konyháról álmodik, számoljon azzal, hogy a kivitelezés során bizony minden energiáját bele kell adnia a kivitelezésbe! Gondos tervezéssel és odafigyeléssel azonban kialakíthatunk magunknak egy olyan kis szigetet, ahol minden nap nyugodt körülmények között, szeretetben költhetjük el a családi vacsorát.
Ha minden vágya egy ilyen beépített konyha, vágjon bele bátran a tervezésbe! Higgye el, Ön is megérdemli, hogy megtalálja a saját szigetét!

Weboldal címe: www.jovan-holczer-kertikonyha.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.