Van egy
hasznos tipped?

Kovácsoltvas termékek felújítása, tisztítása

A míves kovácsoltvas termékek és bútorok reneszánszukat élik, hisz a szépség mellett masszivitás, hosszú élettartam jellemzi ezeket a használati és dísztárgyakat. De hogyan kell ápolni őket?

Keret Kovácsoltvas termékek felújítása, tisztítása

Amennyiben régen volt megtisztítva az adott tárgy, első lépésként a rozsdát kell eltávolítani róla. A nagyon rozsdás kovácsoltvas termékek tisztításához használjunk drótkefét és csiszolópapírt. Ha csak néhány kisebb rozsdafoltról van szó, egy petróleummal átitatott ronggyal dörzsöljük, töröljük át alaposan. Fontos azonban, hogy teljesen eltávolítsuk a rozsdát, különben a recés, rozsdás felületre felvitt festékréteg gyorsan le fog válni.

Egy tipp: Kémiai rozsdátlanítást is alkalmazhatunk, ilyenkor a kovácsoltvas termékeken az esetlegesen visszamaradt rozsda a megfelelő vegyszer alkalmazásával vasfoszfáttá alakul át, ami tömör és jól tapadó réteget alkot, így a későbbi festéshez jó alapot biztosít. Az ehhez szükséges vegyszereket bármely barkács áruházban vagy vasboltban beszerezhetjük.

A kovácsoltvas termékek rozsdamentesítését követően lakkbenzines vagy terpentines ecsettel dörzsöljük át a felületeket és várjuk meg, míg megszáradnak.

Ezután jöhet a festés. Amennyiben a régi festékbevonatot festjük át, nem szükséges rozsdagátló alapozót használni; elegendő azt a kisebb felületi hibák korrigálására alkalmazni.

Fontos, hogy a kovácsoltvas termékek felületére a festéket mindig több rétegben hordjuk fel, és mindig várjuk meg, míg az előző réteg megszárad.

Minden kovácsoltvas korlát, kapu, bútor, kandalló, és egyéb tárgy élettartama jelentősen megnövelhető a megfelelő karbantartással, ápolással.

Weboldal címe: www.denkekandallo.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.