Van egy
hasznos tipped?

Legfontosabb bútorunk: az ágy

Sosem szabad alábecsülnünk a bőséges, pihentető alvás egészségre gyakorolt hatását. Az ideális ágy nem túl kemény és nem túl puha, kényelmes fekvést biztosít, de nem süppedős.

Keret Legfontosabb bútorunk: az ágy

Hogy miért is olyan fontos az megfelelő mennyiségű alvás, és helyszíne, a tökéletes ágy? Kialvatlan nemzedék vagyunk, soha semmire nincs időnk, egyszerre szeretnénk megfelelni a munkahelyünkön és otthon, ráadásul, olykor még bevállalunk egy késő éjszakába nyúló baráti találkozót vagy különleges koncertet, még akkor is, ha másnap úgy kell minket kiskanállal összelapátolni. És min spórolunk, hogy mindez összejöjjön? Persze, hogy az alváson! Hiszen alvás közben úgysem tudnánk sem dolgozni, sem gyereket nevelni, sem szórakozni, az alvás passzív dolog, és néha hosszú évekig fel sem tűnik, ha kicsit lecsippentünk belőle.

35-40 körül viszont mindez visszaüt. Azt vesszük észre, hogy folyamatosan kialvatlanok, fáradtak, dekoncentráltak vagyunk, nem úgy teljesítünk, ahogy az elvárjuk magunktól, nyúzott az arcunk a tükörben, karikás a szemünk, és már nem fog úgy az agyunk, ahogy azt megszoktuk korábban. Igenis, tudomásul kell venni, hogy amíg 25 évesen egy-egy nagyvonalúan kihagyott éjszaka után még simán le tudtuk nyomni a következő napot a szokott energiánkkal, 10 évvel később még 3 kávé sem kelt életre minket egy ilyen helyzetben. De nem is kell éjszakázni, olykor már az is elég, ha túl korán kelünk! A rossz szokásokat nehéz levetkőzni, ezért tegyünk meg mindent, hogy hívogató legyen az ágyunk! Egy jó minőségű ágyrács, egy drágább matrac, a rendszeres szellőztetés, a vidám, frissen vasalt ágynemű, a jól megválasztott világítás mind segíthet abban, hogy időben ágyba kerüljünk.

Az is nagyon fontos, hogy a számítógép vagy az okostelefon mindig maradjon kívül a hálószobán! Kell hozzá némi fegyelem, de a bőséges alvást másnap reggel biztosan meghálálja a szervezetünk! Energikusabbak, jókedvűbbek leszünk, és könnyebben fogjuk venni a kihívásokat!     

Weboldal címe: matracasz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.