Van egy
hasznos tipped?

Melyik konyhapult a legtartósabb?

A konyhabútor egyik legfontosabb eleme a munkapult. Milyen anyagú konyhapultot csináltassunk, hogy sokáig ép és szép maradjon?

 

Keret Melyik konyhapult a legtartósabb?

Ha konyhafelújítás előtt állunk, valószínűleg már hetek óta a bútoráruházak prospektusait lapozgatjuk, osztunk-szorzunk, színeket, eszközöket, burkolatokat és pult mintázatokat próbálunk összepasszítani. Mielőtt megrendeljük a konyhabútort, érdemes először a pult anyagát eldönteni, és ehhez öltöztetni a konyhaszekrény többi elemét.

 

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen munkalapot választunk, hiszen könnyen felpúposodhat, sérülhet, azt újrarakni pedig költséges és sok bosszúsággal járó mutatvány.

Miért púposodhat fel a konyhapult?

 

Gyakori panasz, hogy a drága pénzért beépített konyhapult néhány hónap használat után felpúposodik. Ki a hibás? Az asztalos, a bútoráruház vagy a tulajdonos? Sajnos mindannyian hibáztak, a tulajdonos ott, hogy spórolni akart ezért az olcsóbb, laminált bútorlapból készült pultot választotta, az áruház ott, hogy erre nem hívta fel a figyelmet, és/vagy a lapok élzárása nem volt tökéletes, az asztalos pedig ott, hogy a mosogató medence illesztési hézagját nem zárta le megfelelően. A száraz farost a mosogatóból kicsorgó vízzel néhány hónap alatt teleszívja magát és felpúposodik.

 

Ezt megelőzhetjük tartósabb, vízállóbb konyhapultokkal. Ilyen például a gránit, amely jelentősen drágább, de szilárdsága, szívóssága, élettartama sokszorosa a fából vagy bútorlapból készült pultoknak.

 

Választhatunk csempézett munkalapot is, itt viszont a fugák tisztántartása okozhat bosszúságot, ráadásul a csempe korlátozottan ütésálló. A műanyag dekormunkalapok ára kedvező, egészen jó hőálló, vágás- és karcállóságuk nem a legjobb, de hézagmentesen illeszthető, amely egyik másik pultanyagra sem jellemző.

 

Az igazán luxuskonyhákba (ahol bejárónő is van), az inox pult a legjobb választás, hiszen rozsdamentes, jól formázható, dizájnos teret kölcsönöz –  már ha naponta ki van fényesítve.

 

Weboldal címe: www.realisbutor.hu/konyhabutorok

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.