Van egy
hasznos tipped?

Melyik konyhapult a legtartósabb?

A konyhabútor egyik legfontosabb eleme a munkapult. Milyen anyagú konyhapultot csináltassunk, hogy sokáig ép és szép maradjon?

 

Keret Melyik konyhapult a legtartósabb?

Ha konyhafelújítás előtt állunk, valószínűleg már hetek óta a bútoráruházak prospektusait lapozgatjuk, osztunk-szorzunk, színeket, eszközöket, burkolatokat és pult mintázatokat próbálunk összepasszítani. Mielőtt megrendeljük a konyhabútort, érdemes először a pult anyagát eldönteni, és ehhez öltöztetni a konyhaszekrény többi elemét.

 

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen munkalapot választunk, hiszen könnyen felpúposodhat, sérülhet, azt újrarakni pedig költséges és sok bosszúsággal járó mutatvány.

Miért púposodhat fel a konyhapult?

 

Gyakori panasz, hogy a drága pénzért beépített konyhapult néhány hónap használat után felpúposodik. Ki a hibás? Az asztalos, a bútoráruház vagy a tulajdonos? Sajnos mindannyian hibáztak, a tulajdonos ott, hogy spórolni akart ezért az olcsóbb, laminált bútorlapból készült pultot választotta, az áruház ott, hogy erre nem hívta fel a figyelmet, és/vagy a lapok élzárása nem volt tökéletes, az asztalos pedig ott, hogy a mosogató medence illesztési hézagját nem zárta le megfelelően. A száraz farost a mosogatóból kicsorgó vízzel néhány hónap alatt teleszívja magát és felpúposodik.

 

Ezt megelőzhetjük tartósabb, vízállóbb konyhapultokkal. Ilyen például a gránit, amely jelentősen drágább, de szilárdsága, szívóssága, élettartama sokszorosa a fából vagy bútorlapból készült pultoknak.

 

Választhatunk csempézett munkalapot is, itt viszont a fugák tisztántartása okozhat bosszúságot, ráadásul a csempe korlátozottan ütésálló. A műanyag dekormunkalapok ára kedvező, egészen jó hőálló, vágás- és karcállóságuk nem a legjobb, de hézagmentesen illeszthető, amely egyik másik pultanyagra sem jellemző.

 

Az igazán luxuskonyhákba (ahol bejárónő is van), az inox pult a legjobb választás, hiszen rozsdamentes, jól formázható, dizájnos teret kölcsönöz –  már ha naponta ki van fényesítve.

 

Weboldal címe: www.realisbutor.hu/konyhabutorok

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.