Van egy
hasznos tipped?

Milyen konyhabútort válasszunk?

A jó konyhabútorban minden eszközünknek megvan a maga helye, minden csak egy karnyújtásnyira van, és mindenhez könnyen hozzáférünk. Hogy milyen konyhába milyet érdemes választani? Segítünk!

Keret Milyen konyhabútort válasszunk?

Ahhoz, hogy a megfelelő konyhabútort tudjuk kiválasztani, nagyon sok szempontot érdemes mérlegelni. Szerencsére a jó konyhai bútor kiválasztása már nem nehéz feladat. Egy kis segítséggel hamar megtalálhatjuk azt, amelyik a legmegfelelőbb.

1. Milyen célra használjuk a konyhát?

Elsőre talán különös kérdésnek hangzik, de nagyon fontos eldöntenünk, hogy pontosan mire is szeretnénk használni a konyhánkat. Ha csak időnként összeütnénk egy gyors vacsorát, egészen más bútorra van szükségünk, mintha befőzni, karácsonyi menüt készíteni, és hatalmas vendégsereget ellátni szeretnénk.

Ha a konyhánkat csak ritkán használjuk intenzíven, kisebb munkaterületre van szükségünk, és elegendő néhány praktikus kis szerkény is ahhoz, hogy elhelyezzük a legszükségesebb holmikat. A nagyobb konyhák esetében nagyon fontos, hogy sok és masszív munkafelületünk legyen, emelett gondolunk kell arra is, hogy rengeteg eszközt, edény kell tálalnunk valahol.

2. Mekkora a lakásunk?

nincs olyan kicsi főzősarok, amelyet ne lehetne praktikusan megtervezni még a legbonyolultabb feladatokhoz is. Ha szakrétőre bízzuk a konyhabútor megtervezését, számtalan praktikus, többfunkciós megoldás segíthet nekünk abban, hogy a lehető legpraktikusabban használjuk ki a teret.

3. Milyen anyagból legyen a konyhabútor?

Ha kertes házban élünk, a nagyobb piszokkal járó munkakat könnyebben végezhetjük el a teraszon, a kertben, vagy akár a nyári konyhában, így elég, ha a konyhabútorunk strapabíró és időtálló, de sokkal egyszerűbb dolgunk van az anyagválasztás terén, mintha egy garzonlakásban terveznénk.

A garzonlakásokban az elsődleges szempont, hogy könnyen tudjuk tisztítani a felületet, és legyen legalább egy olyan pultunk, ahol a piszkosabb, bonyolultabb munkákat is el tudjuk végezni. A nagyobb húsok bontása, de akár a virágcsokrok gondozásának, vagy a kisebb barkácsmunkáknak is könnyedén lehet a helyszíne a pult.

4. Milyen színű bútort válasszunk?

Létezik egy viszonylag egyszerű szabály: a kis terekbe világos, a nagy terekbe inkább sötétebb bútor illik. A modern anyagoknak köszönhetően azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ma már szinte végtelenszámú textúra, anyag és árnyalat közül válogathatunk.

Weboldal címe: aabo-konyhabutor.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.

A laminált padló előnyeiről

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.