Van egy
hasznos tipped?

5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg a lakásban

Pici panellakás, szűkös sorház, nehezen berendezhető nyaraló? Néhány ötlettel az otthonodat könnyen tágasabbnak érezheted! A jól megtervezett lakberendezés segítségével könnyen kompenzálhatod az alacsonyabb négyzetméterszámot.

Keret 5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg a lakásban

1. Letisztult formák

A minimalista stílus kis terekben nagyon praktikus. A kevés dekoráció, az egyszerű bútorok, a jól átlátható felületek segítenek, hogy ne érezd úgy, hogy minden mozdulatnál valamilyen akadályba ütközöl.

A tároldáshoz használj szögletes formájú, jól kitölthető, rakásolható, egymással kompatibilis bútorokat. A leghangsúlyosabb darabok szintén legyenek szögletesek, minél egyszerűbb vonalúak. Ahhoz, hogy a szobát ennek ellenére se érezd túlságosan „sarkosnak” és hidegnek, nyugodtan alkalmazz mélyebb, feltűnőbb színű dekorációt, és gömbölyű formákat, például kerek szőnyeget, henger alakú puffokat!

2. Beépített szekrények

A beépített szekrények segítségével rengeteg helyet spórolhatsz meg. A beépíthető bútorok segítségével olyan helyeket, például a sarkokat, vagy a plafon alatti területet is kihasználhatsz, amelyeket másfajta bútorok segítségével nem tudnál. Ezek a típusú bútorok nem csak a konyhában praktikusak. A háló- és fürdőszobában is kényelmes és dekoratív megoldást jelentenek.

3. Keresd a többfunkciós bútorokat!

Ha igazán kicsi lakásban élsz, a legjobb bútorok a számodra azok, amelyeknek több féle funkciója is van. Nem kell bonyolult és átalakítható darabokra gondolni: a tárolós belsejű puffok, ágyneműtartóval rendelkező ülőgarnitúrák, fiókos konyhaasztalok könnyen elérhetőek, de sok helyet megspórolhatsz velük.

4. Amit lehet, ne a lakásban tárolj!

Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy a házának pincéje vagy padlása van, a rengeteg lom pedig a kertben sem mutat jól. A rendszeres selejtezés ellenére mindenkinek akadhatnak olyan holmijai, amiket nem használ minden nap, mégsem szeretne megszabadulni tőlük. Ilyenkor jelent jó megoldást például egy szerszámtároló faház felépítése. Ilyen apró épületet akár egy társasház udvarán is felhúzhatunk, sőt, a szomszédainkkal összefogva is használhatjuk – így biztosan senkit sem zavar majd.

5. Világos színek, dekoráció

A világos falak már önmagukban nagyon sokat segíthetnek abban, hogy tágasabbnak érezd a környezetedet. A túl sok fehérség azonban könnyen sterilnek és félelmetesnek mutathatja a szobádat, ezért a legkisebb helyen is érdemes felhelyezi a falra valamilyen ízléses dekorációt. A tükrös felületű, csillogós falmatricák még nagyobbnak mutatják a teret – de jó megoldás az is, ha valamilyen szelídebb, pasztell színű bordűrt, faliképet választasz.

Weboldal címe: lacasadecor.hu/lakberendezes

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.

A laminált padló előnyeiről

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.