Van egy
hasznos tipped?

5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg a lakásban

Pici panellakás, szűkös sorház, nehezen berendezhető nyaraló? Néhány ötlettel az otthonodat könnyen tágasabbnak érezheted! A jól megtervezett lakberendezés segítségével könnyen kompenzálhatod az alacsonyabb négyzetméterszámot.

Keret 5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg a lakásban

1. Letisztult formák

A minimalista stílus kis terekben nagyon praktikus. A kevés dekoráció, az egyszerű bútorok, a jól átlátható felületek segítenek, hogy ne érezd úgy, hogy minden mozdulatnál valamilyen akadályba ütközöl.

A tároldáshoz használj szögletes formájú, jól kitölthető, rakásolható, egymással kompatibilis bútorokat. A leghangsúlyosabb darabok szintén legyenek szögletesek, minél egyszerűbb vonalúak. Ahhoz, hogy a szobát ennek ellenére se érezd túlságosan „sarkosnak” és hidegnek, nyugodtan alkalmazz mélyebb, feltűnőbb színű dekorációt, és gömbölyű formákat, például kerek szőnyeget, henger alakú puffokat!

2. Beépített szekrények

A beépített szekrények segítségével rengeteg helyet spórolhatsz meg. A beépíthető bútorok segítségével olyan helyeket, például a sarkokat, vagy a plafon alatti területet is kihasználhatsz, amelyeket másfajta bútorok segítségével nem tudnál. Ezek a típusú bútorok nem csak a konyhában praktikusak. A háló- és fürdőszobában is kényelmes és dekoratív megoldást jelentenek.

3. Keresd a többfunkciós bútorokat!

Ha igazán kicsi lakásban élsz, a legjobb bútorok a számodra azok, amelyeknek több féle funkciója is van. Nem kell bonyolult és átalakítható darabokra gondolni: a tárolós belsejű puffok, ágyneműtartóval rendelkező ülőgarnitúrák, fiókos konyhaasztalok könnyen elérhetőek, de sok helyet megspórolhatsz velük.

4. Amit lehet, ne a lakásban tárolj!

Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy a házának pincéje vagy padlása van, a rengeteg lom pedig a kertben sem mutat jól. A rendszeres selejtezés ellenére mindenkinek akadhatnak olyan holmijai, amiket nem használ minden nap, mégsem szeretne megszabadulni tőlük. Ilyenkor jelent jó megoldást például egy szerszámtároló faház felépítése. Ilyen apró épületet akár egy társasház udvarán is felhúzhatunk, sőt, a szomszédainkkal összefogva is használhatjuk – így biztosan senkit sem zavar majd.

5. Világos színek, dekoráció

A világos falak már önmagukban nagyon sokat segíthetnek abban, hogy tágasabbnak érezd a környezetedet. A túl sok fehérség azonban könnyen sterilnek és félelmetesnek mutathatja a szobádat, ezért a legkisebb helyen is érdemes felhelyezi a falra valamilyen ízléses dekorációt. A tükrös felületű, csillogós falmatricák még nagyobbnak mutatják a teret – de jó megoldás az is, ha valamilyen szelídebb, pasztell színű bordűrt, faliképet választasz.

Weboldal címe: lacasadecor.hu/lakberendezes

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.