Van egy
hasznos tipped?

Kiságy és más bababútorok

A babaszoba berendezésekor a legfontosabb természetesen a megfelelő kiságy kiválasztása. De a pelenkázó vagy a bébikomp beszerzése is különös figyelmet érdemel.

Keret Kiságy és más bababútorok

Emlékszel még arra, amikor kisgyerekként az asztal alatt bújócskáztál, míg a felnőttek ebédeltek? Emlékszel még arra a fura, egyedi perspektívára, ahogyan alulról a világot láttad?
A gyerekbútoroknak egészen mást kell tudniuk, mint a hagyományos bútoroknak, ahhoz, hogy egy kisgyerek jól érezze magát a gyerekszobában. A biztonság elsődleges tényezővé lép elő. Ha kiságyat választunk, például az ágyrács magassága, anyaga, a rácsok közti távolság mind fontos kérdés, hiszen nem szabad, hogy a gyermek éjszaka kimásszon az ágyából vagy véletlenül beszoruljon a rácsok közé. Így a gyerekeknek készült bútorok elsősorban biztonsági szempontoknak kell, hogy megfeleljenek, ezen túl pedig a kényelem, a funkcionalitás is nagyon fontos. Ha bébikompot veszünk, fontos, hogy milyen súlyhatárig használható, hány fokozatban állítható és milyen fékje van, hogy fixálni is lehessen, de ezen túl persze az sem elhanyagolható tényező, hogy a gyerekednek van-e kedve beleülni, szívesen játszik-e benne. A biztonsági gyerekülés vásárlása sem egyszerű ügy, a babahordozótól az ülésmagasítókig mindenben csak a szabványoknak megfelelő, abszolút biztonságos termékeket szabad megvenned, de ezen túl persze az esztétikum is fontos szempont.

Ugyanis arra is érdemes törekednünk, hogy a kicsik fantáziáját kielégítse az adott tárgy, tehát jó, ha játékos elemekkel gazdagított termékeket keresünk, vagy mi magunk turbózzuk fel kissé. Ha az ágy mögé színpompás falimatrica kerül, ha a lámpa valamilyen állatfigurát formáz, ha az ágyneműn mesehősök tanyáznak, az mind inspirálóan hat a picikre. Felejtsük el, hogy „még túl kicsi” a gyerekünk ahhoz, hogy mindez érdekelje – ez ugyanis nem igaz, az 1-3 éves gyerekek szivacsként szívják magukba a vizuális ingereket.

Weboldal címe: https://babaszafari.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.