Van egy
hasznos tipped?

Kiságy és más bababútorok

A babaszoba berendezésekor a legfontosabb természetesen a megfelelő kiságy kiválasztása. De a pelenkázó vagy a bébikomp beszerzése is különös figyelmet érdemel.

Keret Kiságy és más bababútorok

Emlékszel még arra, amikor kisgyerekként az asztal alatt bújócskáztál, míg a felnőttek ebédeltek? Emlékszel még arra a fura, egyedi perspektívára, ahogyan alulról a világot láttad?
A gyerekbútoroknak egészen mást kell tudniuk, mint a hagyományos bútoroknak, ahhoz, hogy egy kisgyerek jól érezze magát a gyerekszobában. A biztonság elsődleges tényezővé lép elő. Ha kiságyat választunk, például az ágyrács magassága, anyaga, a rácsok közti távolság mind fontos kérdés, hiszen nem szabad, hogy a gyermek éjszaka kimásszon az ágyából vagy véletlenül beszoruljon a rácsok közé. Így a gyerekeknek készült bútorok elsősorban biztonsági szempontoknak kell, hogy megfeleljenek, ezen túl pedig a kényelem, a funkcionalitás is nagyon fontos. Ha bébikompot veszünk, fontos, hogy milyen súlyhatárig használható, hány fokozatban állítható és milyen fékje van, hogy fixálni is lehessen, de ezen túl persze az sem elhanyagolható tényező, hogy a gyerekednek van-e kedve beleülni, szívesen játszik-e benne. A biztonsági gyerekülés vásárlása sem egyszerű ügy, a babahordozótól az ülésmagasítókig mindenben csak a szabványoknak megfelelő, abszolút biztonságos termékeket szabad megvenned, de ezen túl persze az esztétikum is fontos szempont.

Ugyanis arra is érdemes törekednünk, hogy a kicsik fantáziáját kielégítse az adott tárgy, tehát jó, ha játékos elemekkel gazdagított termékeket keresünk, vagy mi magunk turbózzuk fel kissé. Ha az ágy mögé színpompás falimatrica kerül, ha a lámpa valamilyen állatfigurát formáz, ha az ágyneműn mesehősök tanyáznak, az mind inspirálóan hat a picikre. Felejtsük el, hogy „még túl kicsi” a gyerekünk ahhoz, hogy mindez érdekelje – ez ugyanis nem igaz, az 1-3 éves gyerekek szivacsként szívják magukba a vizuális ingereket.

Weboldal címe: https://babaszafari.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI BÚTOR TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.